ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO PIECZENIA, GOTOWANIA, PANIEROWANIA ORAZ JAKO ZAMIENNIK ŻÓŁTKA BEZGLUTENOWY 128 g - CULTURED FOODS
zoom_in
  • Nowy
  • ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO PIECZENIA, GOTOWANIA, PANIEROWANIA ORAZ JAKO ZAMIENNIK ŻÓŁTKA BEZGLUTENOWY 128 g - CULTURED FOODS

ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO PIECZENIA, GOTOWANIA, PANIEROWANIA ORAZ JAKO ZAMIENNIK ŻÓŁTKA BEZGLUTENOWY 128 g - CULTURED FOODS

13,27 zł

(102,58 zł szt)

Brutto
CULTURED FOODS (zamienniki wegańskie)
Ilość

SKŁADNIKI
mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guar, inulina (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska.

OPIS
vEGGs to naturalny, roślinny zamiennik jajek. Stosuj vEGGs tam, gdzie używasz JAJEK do wiązania składników.
vEGGs jest doskonały do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka.
Nie nadaje się na jajecznicę oraz jako zamiennik żółtka.
Z jednego opakowania zrobisz 40 wegejajek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody, dodaj łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody, łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs, łyżeczkę (5 ml) oleju i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.
 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 27 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,9 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

5907222657584
10000 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJ DO PIECZENIA, GOTOWANIA, PANIEROWANIA ORAZ JAKO ZAMIENNIK ŻÓŁTKA BEZGLUTENOWY 128 g - CULTURED FOODS

CULTURED FOODS (zamienniki wegańskie)

Napisz swoją opinię

20 innych produktów w tej kategorii