OPIS100% naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno olej z ekologicznych nasion krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kwas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E w swojej naturalnej postaci. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Odpowiednio stosowany wzmacnia kosmyki od cebulek aż po same końce.
SKŁADNIKI (INCI)Carthamus Tinciorius Oil.SPOSÓB UŻYCIA• Może być stosowany bezpośrednio na skórę.• Jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej).• Stosowany punktowo uszkadza mieszki włosowe. Pewne źródła mówią, że hamuję porost włosów po depilacji. Po zabiegu depilacyjnym, nałóż olej i poczekaj aż się wchłonie.• Kąpiel zmiękczająca skórę. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej 10 ml oleju.PRZECHOWYWANIE Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.PRODUCENTPrzedsiębiorstwo Etjaul. Łęczycka 2982-300 Elblągetja@etja.pl
Bądź pierwszym który napisze recenzję !
ETJA Olej Krokoszowy EKO 50ml