MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK KORZENNYCH BEZGLUTENOWA 600 g - PIĘĆ PRZEMIAN (PRODUKT SEZONOWY)
zoom_in
  • Tylko online
  • Nowy
  • MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK KORZENNYCH BEZGLUTENOWA 600 g - PIĘĆ PRZEMIAN (PRODUKT SEZONOWY)

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK KORZENNYCH BEZGLUTENOWA 600 g - PIĘĆ PRZEMIAN (PRODUKT SEZONOWY)

19,73 zł
Brutto
PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
Ilość

SKŁADNIKI
mąka OWSIANA (bezglutenowa), mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, przyprawy korzenne 2,5 % (cynamon, goździki, kardamon, imbir), błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, dwuwinian potasu, wodorowęglan sodu, sól kłodawska.

OPIS
Mieszanka na ciastka korzenne bezglutenowe.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj jedno jajko i 200 g miękkiego masła.
3. Zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na min. 1 godzinę.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz w temperaturze 180°C przez 12 - 18 minut w zależności od grubości ciastek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g*
Wartość energetyczna - 2077 kJ/498 kcal
Tłuszcz - 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
Węglowodany - 54 g
w tym cukry - 25 g
Błonnik - 7,7 g
Białko - 5,7 g
Sól - 0,73 g

*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 200 g masła.

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
5902837812069
188 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK KORZENNYCH BEZGLUTENOWA 600 g - PIĘĆ PRZEMIAN (PRODUKT SEZONOWY)

PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)

Napisz swoją opinię

20 innych produktów w tej kategorii