MASCARPONE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 250 g - ZUGER
zoom_in
  • Tylko online
  • Nowy
  • MASCARPONE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 250 g - ZUGER

MASCARPONE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 250 g - ZUGER

18,26 zł
Brutto
ZUGER (nabiał)
Ilość

SKŁADNIKI
ŚMIETANKA* (95,1 %), białko MLEKA* (3,8 %), laktaza, sól, wsad o smaku waniliowym* (cukier trzcinowy*, naturalna aromat waniliowy). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Serek mascarpone najczęściej jest używamy jako składnik do deserów i ciast. Ciężko sobie wyobrazić słynny włoski deser tiramisu bez tego składnika o charakterystycznym, delikatnie kremowym i słodkim smaku. Można go też wykorzystać jako dodatek do naleśników, tart, czy serników. Obecnie, coraz częściej mascarpone wykorzystywane jest w kuchni także jako składnik dań wytrawnych.
Mascarpone oparte jest na unikalnym procesie produkcyjnym, który nadaje mu charakterystyczny karmelizowany smak, piękny kolor kości słoniowej oraz gładką, kremową konsystencję. Mascarpone jest doskonałym składnikiem każdego tiramisu dzięki idealnej konsystencji!
Zawartość laktozy <0,1 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1374 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,2 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C
7640166793885
44 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

MASCARPONE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI LAKTOZY BIO 250 g - ZUGER

ZUGER (nabiał)

Napisz swoją opinię