PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g - CELIKO
zoom_in
  • Tylko online
  • Nowy
  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g - CELIKO

PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g - CELIKO

2,94 zł
Brutto
CELIKO (batony, galaretki, muffiny)
Ilość

SKŁADNIKI
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.

OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
Opakowanie na 1 kg mąki.

Przepis na babkę piaskową
Składniki:
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 100 g cukru
- 125 g margaryny
- 2 jaja
- 1 cukier wanilinowy Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko

Sposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 - 180 stopni Celsjusza. Smacznego!

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
5900038002203
591 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g - CELIKO

CELIKO (batony, galaretki, muffiny)

Napisz swoją opinię

20 innych produktów w tej kategorii