PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 24 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)
zoom_in
  • Tylko online
  • Nowy
  • PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 24 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 24 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

7,98 zł
Brutto
CELIKO (batony, galaretki, muffiny)
Ilość

SKŁADNIKI
pektyny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić. Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1327 kJ / 317 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 79,2 g
w tym cukry: 1,1 g
Białko: 0 g
Sól: 0,2 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
5900038002623
610 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 24 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

CELIKO (batony, galaretki, muffiny)

Napisz swoją opinię

20 innych produktów w tej kategorii