ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON
zoom_in
  • Tylko online
  • Nowy
  • ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON

ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON

7,12 zł
Brutto
AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie
Ilość

SKŁADNIKI
żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 84 g
Sól: 0,08 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
8594006661966
1296 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON

AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie

Napisz swoją opinię

20 innych produktów w tej kategorii